Віра Олександрович

Скільки жителі Тернопільщини сплатили за свої BMW, Lexus, Porsche, Bentley та Jaguar?

Гроші

Власники елітних іномарок, серед яких – новенькі BMW, Lexus, Porsche, Bentley та Jaguar, сплатили на Тернопільщині майже 4 млн грн транспортного податку.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж 2019-го до місцевих бюджетів Тернопілля власники елітних авто сплатили 3 млн 681,1 тис. грн транспортного податку, - уточнюють податківці. - Це більше очікуваного на 576,7 тис. грн.

Що цікаво, власники автомобілів-юридичні особи сплатили 2 млн 46 тис. грн. Це - на 466,6 тис. грн більше, ніж сподівалися отримати. Фізособи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 1 млн 635,2 тис. грн. Фактичні надходження від них перевищили очікувані на 110,2 тис. грн.

- На території нашого краю транспортний податок сплачують 89 фізичних осіб і 82 юридичних особи, - продовжують у податковій. - При цьому дехто із них володіє кількома елітними авто. Фізособи перерахували найбільше транспортного податку у Тернополі (912,5 тис. грн), Тернопільському районі (108,3 тис. грн), Підволочиську (79,1 тис. грн) і Гусятині (68,7 тис. грн). Щодо юридичних осіб, то у сплаті лідирують Тернопіль, Тернопільський район і Теребовля, а це - 765, 278 і 246 тис. грн, відповідно.

Серед елітних марок, за які платники на Тернопільщині сплачували транспортний податок, – Land Rover Range Rover, Mercedes-Bens, Audi, BMW, Lexus і Toyota. У власності наших краян є також Porsche, Bentley та Jaguar.

До речі, ставку податку встановлюють із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео