Віра Олександрович

Скоро у Тернополі знатимуть усе про землю і… зупинки

Шкула (Copy)

Аби дізнатися, скільки вільної землі залишилося у Тернополі, а також - хто і як використовує надані ділянки, у місті проведуть їх повну інвентаризацію.

Про це йшлося на останній сесії міської ради, під час розгляду питання «Про виконання у 2016 році Програми використання і охорони земель у Тернополі на 2016-2018 роки».

Хочу подякувати депутатам, за те, що вони підтримали ініціативу із інвентаризації землі у Тернополі, - говорить голова земельної комісії Андрій Шкула. – За три роки ми знатимемо, що у нас є і куди рухатися. Аби це реалізувати, ми будемо сідати разом: комісія, депутати, начальник земельного відділу. Нагадаю, такий крок важливий, адже він також дозволить наповнювати бюджет.

Нагадаємо, саме так звані земельні питання є найгострішими для тернополян. Багато із них навіть за законом не можуть отримати належні їм ділянки, бо досі у нашому місті інвентаризації землі, що належить громаді, ніхто не проводив.

Окрім того, за ініціативи того ж Андрія Шкули із «Самопомочі», депутати прийняли протокольне доручення для земельної та архітектурної депутатських комісій провести «аудит» усіх об'єктів на зупинках громадського транспорту. У такий спосіб вивчать, чи відповідають ці споруди закону і рішенням міської ради.

- На окремих зупинках, як я бачу, вже третій поверх добудовують, - ледь стримував емоції депутат. – Перелік таких проблемних об'єктів може вийти доволі довгим.

Підтримку депутатів отримав ще один проект рішення, підготовлений Андрієм Шкулою. Він прагнув, аби новація трішечки розширила функції земельної комісії. Тож тепер її члени знатимуть, де у місті планують реалізовувати інвестиційні проекти, ще до підписання угоди і початку втілення задуму.

Втішений я і тим, що колеги підтримали мій запит щодо оприлюднення із березня на сайті Тернопільської міської ради містобудівних умов і обмежень, а також паспортів прив’язки, - визнає депутат. - Це дозволить громаді завчасно дізнаватися, де планують будову чи встановлення тимчасових споруд.

Про те, що також відбувалося на сесії міської ради, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото зі сторінки Андрія Шкули у «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео