Олеся Поліщук

Сьогодні громадськість згадує про пластуна з Тернопільщини, який загинув на Сході України

246049325_6514942165214849_2882953663196453498_n

Сьогодні, 19 жовтня, - сьомі роковини загибелі Героя України, пластуна Віктора Гурняка (псевдо «Гарт», «Гартік», позивний «Олігарх») – фотокореспондента, волонтера, добровольця батальйону «Айдар».

- Людина живе доти, доки її пам’ятають!, - написала в соцмережі дружина загиблого Ірина Гурняк.

За її словами, вшанують його пам'ять спільною молитвою та поминальною Службою Божою у Львові в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та молебнем на Пластовому меморіалі Личаківського кладовища.

Нагадаємо, боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Віктор Гурняк загинув поблизу села Сміле на Луганщині. Разом з побратимом вивозив з поля бою поранених.

- Щасливі і найдорожчі спогади. Залишилась біль... і велика радість. Люблю, - так прокоментувала архівне домашнє відео мати Героя Марія Гурняк. На цьому відеозаписі Віктор бавиться зі своєю донькою.

Сьогодні вранці молилися за загиблим і в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі Тепер у тернопільському «Пласті» є меморіальна дошка на його честь. А Тернопільська ЗОШ №27, у якій навчався Віктор, носить його ім’я. Також в місті є сквер імені Віктора Гурняка.

Посмертно міська рада присвоїла йому звання «Почесний громадянин Тернополя», а держава нагородила орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Як повідомляв «Терен», цього року президент посмертно присвоїв Вікторові Гурняку звання Герой України. Пані Марія разом з майже 100 матерями, сини яких загинули в російсько-українській війні, об’єдналися в громадську організацію «Єдина родина Тернопільщини», щоб берегти та вшановувати світлу пам’ять героїв, прищеплювати юним любов до України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео