Віра Олександрович

Вимоги часу: спілкування на дистанції стає популярним на Тернопільщині

Дистанційна робота

Жителі Тернопільщини вже отримали понад 13 тисяч відкритих ключів цифрового підпису.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-травня у 17-ти Центрах обслуговування платників (ЦОП) територіальних підрозділів Головного управління ДПС в області побували 71 235 візитерів, - звітують податківці. - Їм надали 38 699 адміністративних послуг. Відрадно, що краяни активно користуються електронними сервісами, застосовуючи ключі цифрового підпису. Адже через складну епідемічну ситуацію, що склалася в області, спілкування в дистанційному форматі – безпечний шлях для отримання інформації і послуг.

Більш як третину усіх адміністративних послуг надали працівники Тернопільського управління – 13 052 (33,7%), трохи менше Кременецького – 7 737 (20%), Чортківського – 6 228 (16,1%), Теребовлянського і Козівського - 5656 (14,6%) і 3808 (9,8%), відповідно. Попрацювали також у ГУ ДПС в області – 2 218 (5,7%).

- Відвідувачі переважно зверталися, щоб отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, - уточнюють податківці. - Такою послугою скористалися 12 646 жителів області. Значну кількість послуг надали із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника – 11 153. З метою отримання витягів з реєстру платників єдиного податку, реєстрації платником єдиного податку та реєстрації книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку звернулися 2668, 2529 і 2232 особи, відповідно.

До речі, у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юросіб, фізичних осіб-підприємців і звичайних громадян. Упродовж січня-травня працівники підрозділу згенерували 13 076 відкритих ключів електронного цифрового підпису. Це більш як вдвічі більше, ніж за аналогічний період торік.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео