Спортивний огляд тижня: тернополяни стали найсильнішими людьми України

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Минулий тиждень не такий плідний на нагороди, однак їх гатунок таки радує. Зокрема, наші спортсмени стали найсильнішими в Україні. 

Біатлон

Кубок світу:

- спринт: Олена Підгрушна - 9-а, Дмитро Підручний - 18-й.

- гонка переслідування: Олена Підгрушна - 12-а, Дмитро Підручний - 20-й.

- мас-старт: Олена Підгрушна - 19-а, Дмитро Підручний - 23-й.

Кубок IBU:

- спринт: Настя Меркушина - 3-а.

- одиничний мікст: Настя Меркушина - 4-а.

- коротка індивідуальна гонка: Настя Меркушина - 2-а.

Легка атлетика

У Тернополі провели Відкритий особистий чемпіонат КУТОР «ТОДЮСШ з літніх видів спорту» серед юнаків та дівчат 2007-2008 р.н., 2009 р.н. та молодших у манежі ТНПУ імені Володимира Гнатюка. У змаганнях взяли участь учні КУТОР «ТОДЮСШ з літніх видів спорту», ОДЮСШ м. Тернопіль та ДЮСШ Тернопільського району.

Греко-римська боротьба

Відбувалися змагання протягом 17-19 грудня у місті Запоріжжя, де Вихованець КЗ «ДЮСШ з греко-римської боротьби» та «Школи вищої спортивної майстерності» м. Тернополя - АНТОНЮК Андрій, став переможцем Кубка України серед дорослих.

Армреслінг

Тернопільські спортсмени здобули декілька нагород на Кубку України з армрестлінгу. Проходив Кубок України з армрестлінгу в Одесі. Участь у ньому взяли 166 спортсменів з 21 регіону України.

Кікбоксинг

Чергове високе спортивне звання отримав Дмитро Болтян – начальник управління КОРД ГУНП в Тернопільській області. Майстра спорту міжнародного класу правоохоронець здобув у кікбоксингу.

Плавання

Днями у Київській області проходив Кубок України з плавання серед спортсменів з погіршенням слуху. П’ятеро тернополян взяло участь у змаганнях. Вони представили місцевий центр ДЮСШІ «Інваспорт» та КДЮСШ № 2.

Спортивні змагання

17 грудня учні 4, 5, 6 та 7 класів із різних сіл Великогаївської громади, взяли участь у спортивних змаганнях. Відтак змагалося 7 команд із шкіл с. Дичків, с. Великі Гаї, с. Скоморохи, с. Баворів, с. Товстолуг, с. Прошова та с. Грабовець. Переможців визначали за сумою балів опісля 5 естафет під час яких дітки мали можливість продемонструвати свою майстерність та винахідливість. Перемогу здобула команда с. Великі Гаї, друге місце – учні с. Прошова і третє – команда із с. Дичків.

Учасники змагань зібрались у спортивному залі Скалатської ЗОШ І-ІІІ ступенів, щоб визначити найшвидшу, найспритнішу та найзгуртованішу спортивну команду серед десяти команд-учасниць з дев’яти населених пунктів. Організували спортивне свято для дітей Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно зі Скалатським комунальним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділом освіти Скалатської міської ради.

«Ігри патріотів»

Протягом грудня у Тернополі тривав спортивний фестиваль «Ігри патріотів». Всього участь у заході взяло 25 команд із шкіл міста, а це 250 третьокласників. Фінал фестивалю відбувся 11 грудня. У спортзалі ТЗОШ №26 зібралися найсильніші команди юних спортсменів, щоб позмагатися за першість.

Пауерліфтинг

Нещодавно відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу (класичний пауерліфтинг) серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в якому брало участь 25 команд ДЮСШ з усієї України. Вдало виступили на турнірі учні-спортсмени КУТОР «Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту», які зайняли шосте загальнокомандне місце.

Футбол

ФК «Тернопіль-Педуніверситет» виграв міжнародний турнір. Відбулася спортивна подія 19 грудня, коли у фінальному матчі тернопільська команда здолала команду Литви. Відтак, ФК «Тернопіль-Педуніверситет» із рахунком 5:0 виграв міжнародний турнір, здолавши студентську збірну команду Литви.

Чортківська міська рада спільно з Чортківським навчально-науковим інститутом підприємництва та бізнесу ТНЕУ провели благодійний турнір з футзалу до Дня Святого Миколая. Метою заходу став збір коштів на придбання новорічних подарунків для дітей Чортківського міського комунального центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя» та благодійного центру «Дім милосердя», що діє у Чорткові при Бучацькій єпархії УГКЦ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео