Ростислав Фук

Судитимуть керівницю підприємства на Тернопільщині за забруднення землі побутовими відходами

Шкода, завдана природному середовищу становить 1,1 млн грн

За процесуального керівництва чортківських прокурорів до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням колишньої керівниці одного з комунальних підприємств за фактом неналежного виконання службових обов’язків з організації роботи підприємства та здійснення господарської діяльності, що призвело до забруднення землі. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що керівниця підприємства в порушення вимог природоохоронного законодавства допустила вивезення та складування твердих побутових відходів на земельній ділянці, яка у встановленому законом порядку під сміттєзвалище не виділялась, технічна документація для цих цілей не розроблялась, – йдеться в повідомленні.

Як наслідок, через забруднення землі навколишньому природному середовищу завдано шкоди в розмірі 1,1 млн грн.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України, санкція статті якої передбачає: позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Заподіяні збитки на даний час стягуються з підприємства державними виконавцями відповідно до рішення суду, ухваленого за позовом керівника Чортківської окружної прокуратури.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео