Віра Олександрович

Святковий настрій у центрі Тернополя пануватиме із 10 грудня до 24 січня

Ялинка

Святкове зимове містечко цьогоріч у Тернополі запрацює швидше, ніж зазвичай. Зокрема, засвітити вогні новорічної ялинки планують уже 10 грудня, а не 19-го числа, як це робили впродовж останніх років.

Нагадаємо, роботи зі встановлення головної новорічної ялинки міста на Театральному майдані Тернополя розпочали завчасно. Також там вже монтують будиночки для влаштування ярмарку. Адже свято відкриття зимового містечка, засвічення вогнів зеленої красуні, а також освячення Різдвяної шопки перенесли на 10 грудня. Початок урочистостей – о 16.30.

- Робимо все дещо швидше, - визнає міський голова Сергій Надал. – Є відповідний запит від людей. Тернополяни - спраглі за святковим настроєм. Зауважу, на ярмарку здійснюватимуть торгівлю продуктами харчування і промисловими та продовольчими товарами. Також там буде ціла низка атракціонів. Розваг буде достатньо…

Тобто різдвяно-новорічний ярмарок у Тернополі триватиме від 10 грудня аж до 24 січня. Крім того, із 15 грудня до 10 січня функціонуватимуть ялинкові ярмарки в усіх мікрорайонах міста. Перелік усіх локацій можна знайти на сайті міської ради.

- Щодо головних локацій на Театральному майдані і навколо нього, то хотів би уточнити, що цього року ковзанка буде значно більшою, ніж торік, - наголошує мер. - Окрім неї, тернополян і гостей міста порадує гірка для сноутюбінгу завдовжки 50 і заввишки 6 метрів. Резиденція Святого Миколая для найменшеньких - також працюватиме.

До слова, із 6 грудня в Україні, а Тернопіль – не виняток, набудуть чинність нові правила для «жовтої» зони карантину. Це, відповідно, вплине і на проведення усіх різдвяно-новорічних святкувань. Наприклад, до усіх торговців на ярмарку висунули вимогу про наявність повної вакцинації. В іншому разі їм доведеться щоразу пред’являти «свіжий» негативний результат ПЛР- або експрес-тесту на наявність антитіл. До того ж, усіх зобов’яжуть суворо дотримуватися встановлених санітарних вимог.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео