Якими стрічками можуть насолодитися тернополяни грудневими вечорами?

Обкладинка про фільми (Copy)

Терен підготував підбірку фільмів, які зроблять вечір після роботи цікавішим, створять затишок та допоможуть поринути у цікаву історію.

«Будинок із годинником у стінах» - чудовий, атмосферний пригодницький фільм для дітей та дорослих про будинок, сповнений різноманітних загадок і таємниць. За сюжетом, юний хлопчина на ім’я Льюїс після смерті батьків переїжджає до свого дивакуватого дядька Джонатан. Новий будинок здається йому досить дивним, що зовсім не дивно, адже він зачарований, а Джонатан та його сусідка місіс Циммерман - справжні чаклуни. Таємницю дому глядач буде розгадувати разом із героями фільму. Цікаво буде переглянути як дітям, так і дорослим.

фото 1 (Copy)
фото 1 (Copy)

«Шляхетні волоцюги» - українська, пригодницька кінокомедія про неймовірні афери львівських шахраїв. Події розгортаються у Львові, у 1939 році. Головні герої – пара львівських пройдисвітів, Бодя та Мірек. Вони не створені для роботи, тому живуть з дрібних крадіжок та різноманітних афер, а усе зароблене витрачають на веселощі, пиятику та дівчат легкої поведінки. Але одна з їх чергових афер завершується трагічно. У зв'язку з цим хлопці згадують про залишки своєї совісті і стають опікунами дівчини Христі, якій вони споганили життя. Фільм повністю передає атмосферу старого Львова, його традиції, музику та менталітет людей.

фото 2 (Copy)
фото 2 (Copy)

«Останній портрет» - яскрава трагікомічно-біографічна історія про те, як критик Джеймс Лорд позував метру екзистенціального мистецтва Альберто Джакометті. Події розгортаються в Парижі у 1960-х роках. За сюжетом, американський арт-критик Джеймс Лорд знайомиться зі знаменитим скульптором і художником Альберто Джакометті. Через деякий час вони стають близькими друзями і літній метр пропонує Лорду намалювати його портрет.

фото 3 (Copy)
фото 3 (Copy)

«Еліотт» - прямо перед самим Різдвом один з дев'яти летючих північних оленів і саней Санта-Клауса несподівано вирішує піти на спочинок. У малюка Еліотта є всього три дні, щоб втілити головну мрію свого життя: зайняти місце в команді Санти і розвозити дітлахам чудові різдвяні подарунки. Чудовий зимовий мультфільм для дітей.

фото 4 (Copy)
фото 4 (Copy)

«Мисливці за скарбами» - військово-історична драма із відмінним акторським складом та цікавою ідеєю, яка натомість повністю позбавлена динаміки, гумору чи яскравих діалогів. За сюжетом, наприкінці Другої світової війни, коли союзники відкрили другий фронт, уряд США вирішує потурбуватись про історико-культурне надбання європейської цивілізації. Для цього, американський музейник Френк Стоукс збирає команду фахівців з європейського мистецтва. Чоловікам, що люблять фільми військової тематики точно сподобається!

Фото 5 (Copy)
Фото 5 (Copy)

Джерело: Телеграм канал «Що подивитись?» Фото: Терен

Вибір читачів за тиждень

Відео