Анастасія Кисіль

Телефонні аферисти ошукали жителів Тернопільщини

08D1B710-B21C-4596-A42E-7B36DF56F4E7

Одним з найчастіших випадків шахрайств є викрадення коштів з банківських карток. Шахраї завойовують довіру громадян, щоб отримати доступ до їхніх карток. Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців Тернопільської області.

У першому випадку до заявника зателефонував чоловік та представився працівником банку. Після чого попросив уточнити персональні дані, бо відбувся збій системи. Потерпілий без роздумів зробив те, що йому сказали. Так його ошукали майже на 2 тисячі гривень. Ще одна заявниця після спілкування з псевдобанкіром виявила, що через мобільний додаток на її ім’я оформили кредит на 35 тисяч гривень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

- Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, - пише Національна поліція Тернопільської області.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області повідомляє як розпізнати шахрайство і не стати його жертвою: - співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон; - якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство; - дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео