Тернопіль має на кого рівнятися

3

Сьогодні у нашу щотижневу рубрику потрапляє місто Лева. Там міська рада вимагає демонтувати усю світлову рекламу в центрі. А все через те, що у історичній частині Львова заборонене використання таких вивісок, а за порушення правил передбачено штраф до 170 тисяч гривень.

Заборона світлової реклами стосується всієї центральної частини, що входить у зону ЮНЕСКО. Відповідне рішення ухвалили на виконавчому комітеті ЛМР ще 24 вересня. Також Верховна Рада України прийняла закон, який забороняє взагалі будь-яку рекламу в зоні ЮНЕСКО.

- Проблема полягає у тому, що є рекламні компанії, які починають нав’язувати тим чи іншим підприємцям дуже хорошу рекламу, яку виготовлять та постачають. Люди на це йдуть, не розуміючи, що їх ведуть насправді на манівці. Я би хотів, аби ця інформація була максимально публічною для всіх, хто займається підприємницькою діяльністю у місті, - наголосив мер Львова Андрій Садовий на засіданні виконкому 3 грудня.

Міський голова також зазначив, що впродовж наступних двох тижнів усі, хто встановив світлову рекламу, будуть проінформовані і матимуть час на усунення порушень власноруч. А у випадку відмови, наступним кроком будуть приписи та демонтаж.

Місто з лаконічними вивісками дивитиметься привабливіше, чи не так? Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео