Оксана Бучко

Тернопіль - у списку міст із найдешевшим святкуванням Нового року

ялинка

Новорічні витрати Тернополя - чи не найменші серед усіх міст України. В розрахунку на одного жителя вони складають менше, ніж 1,5 грн. Кошти загалом ідуть на подарунки дітям, монтаж ялинок, організацію святкових заходів, декорації та облаштування фотозон.

Скільки коштів передбачили на новорічні витрати 2021-2022 років у бюджетах 17-ти міськрад, проаналізував Рух ЧЕСНО.

unnamed (2)
unnamed (2)

pasted image 0
pasted image 0

Найдорожчим святкування Нового року буде у Запоріжжі та Одесі. Тут місцева влада виділила 10,5 та 12,7 млн відповідно. У розрахунку на одного жителя міста  - це 12-14 гривень. У Києві святкування вийшли дешевшими для містян завдяки спонсорській допомозі, яка склала понад 25 млн грн. Ці кошти підуть на придбання головної новорічної ялинки, іграшок, гірлянд. Інші витрати передбачили на реалізацію трьох новорічних проєктів – «Як ішов Миколай» на території парку імені Т. Шевченка, «Різдво на Подолі», «Новий рік-2022» на Софіївській площі та в Маріїнському парку. 

pasted image 0 (2)
pasted image 0 (2)

pasted image 0 (1) (1)
pasted image 0 (1) (1)

В Одесі майже половину новорічних витрат передбачили на купівлю 75 тис. подарунків для дітей на суму 5,6 млн грн. На ремонт світлових конструкцій та декоративного освітлення передбачили майже 3 млн грн, на світлові ілюмінації - 2,6 млн грн.

В Запоріжжі 10,5 млн грн передбачили на послуги з організації новорічних локацій, монтажу декорацій, гірлянд та ілюмінацій. Цьогоріч новорічні локації в місті організовували спільно обласна та міська ради.

Серед найдешевших міст окрім Тернополя є також Львів, Полтава та Івано-Франківськ. Найнижчі витрати передбачили у Тернополі - 199 тис. грн на монтаж новорічної ялинки.

Фото www.chesno.org

Вибір читачів за тиждень

Відео