Віра Олександрович

Тернопіль: Василю Бричу дали 22 тисячі, молодим науковцям – по 15 тисяч (фото)

Брич

Чотирьом кращим науковцям із Тернопільської громади виплатять одноразові премії міської ради.

Нагадаємо, депутати ухвалюють подібне рішення вже не вперше. Офіційне вручення відповідних сертифікатів запланували на 28 серпня, День міста. Традиційно представляла номінантів на сесії Тернопільської міської ради 21 серпня начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Похиляк2
Похиляк2

Обирали кандидатів серед науковців закладів освіти та наукових установ, що діють на території міської громади. Враховуючи висновки постійних комісії міської ради з гуманітарних питань, з питань бюджету і фінансів, премії від 15 до 22 тис. грн отримають: - Василь Брич, директор навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій (ТНЕУ) - 22 тис. грн; - Оксана Горин, аспірантка ІІІ-го року навчання на спеціальності «біологія» (ТНПУ ім. В. Гнатюка) - 15,5 тис. грн; - Роман Михайлишин, доцент кафедри автоматизації технологічних процесів і виробництв (ТНТУ ім. І. Пулюя) - 15,5 тис. грн; - Оксана Шевчук, доцент кафедри фармакології з клінічною фармакологією (ТНМУ ім. І. Горбачевського) - 15,5 тис. грн.

Похиляк2
Похиляк2

Що цікаво, рішення про щорічне призначення разових виплат кращим науковцям Тернопільської міської територіальної громади - із метою підтримки і стимулювання талановитих, відомих або молодих вчених, дослідників, фахівців, які працюють в закладах освіти та наукових установах на території Тернопільської міської територіальної громади, прийняли ще в серпні 2018 р. Відтоді щороку на сесії міської ради відзначають тих, хто досягнув успіхів у своїй діяльності.

До речі, депутати на сесії встигли розглянути понад 300 питань, у тому числі – вирішили забезпечити школярів спеціальними автобусами із 1 вересня, а також ухвалили звернення до керівництва держави. Окрім того, йшлося про виплату стипендій і відзнак для талановитої молоді.

Фото з відкритих джерел, а також - із трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео