Тернопіль вдосталь нахлебтався польської страви (фоторепортаж)
Як вже повідомляв ТЕРЕН, півтори тонни супу за дещо призабутою у нашій місцевості назвою – «журек» приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».
- Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальному заквасці із житнього борошна, – розповів один із співорганізаторів приготування журеку у величезному казані місткістю 1,5 т Руслан Миронов.
Всього у середмісті Тернополя за участі величезної кількості туристів, жителів обласного центру, оригінальну страву готували уподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.
Для приготування журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі і, звичайно – різноманітні спеції.
Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдан безкоштовно у порційних стаканчиках. Усього – майже 2 тис порцій.
Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, вручені співорганізаторам такого масштабного варива та шеф-кухарям.
Фото автора