Віра Олександрович

Тернопіль: займалися благочинністю, а потім роздавали землю (фото, відео)

Менше 5-ти годин із однією невеликою перервою тривала сесія у Тернопільській міській раді сьогодні, 5 квітня.

Засідання минуло без ексцесів, традиційно його розпочали із привітань іменинників, а тоді перейшли до формування порядку денного і ухвалення його пунктів.

Депутати1
Депутати1

А роботи у депутатів було – чимало, адже на розгляд спершу винесли 124 проекти рішень. Втім, традиційно на початку засідання у цей перелік «з голосу» додали ще 30 питань.

Нагадаємо, «Терен» передбачав, що серед проектів буде чимало цікавих. Власне, так і сталося, причому працювати у п’ятницю депутатам уже, напевно, сподобалося.

Цікавий момент стався на самому початку засідання. До депутатів звернулася голова Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Лех. Вона закликала їх пожертвувати кошти на благодійність у рамках акції «Місяць Червоного Хреста». Нагадаємо, така ініціатива триватиме із 8 квітня до 9 травня 2019 року.

Втім, навіщо чекати аж до 8 квітня? От, волонтерка Товариства Червоного Хреста і пройшлася зі скринькою для пожертв сесійною залою. Варто зауважити, що гроші кидали не всі депутати. Тому декому залишили контакти організації, що на вул. Шпитальній, 2. Адже там якраз триває збір коштів, продуктів, медикаментів, засобів гігієни, одягу для надання адресної допомоги найбільш вразливим верствам тернополян.

Трачук
Трачук

Ухвалили сьогодні, як і передбачав «Терен», такі питання: - про запобігання збитковій діяльності КП «Тернопільводоканал»; - про землю, яку запропонували віддавати в оренду через аукціон; - про міжбюджетні трансферти; - про радіологічний контроль на сміттярці у Малашівцях; - про «Водну арену «Тернопіль»; - про гаражі на вул. Текстильній тощо.

Снимок_кінець
Снимок_кінець

Найдовше цього разу депутати слухали начальника міської поліції Сергія Гаврилюка і керівника патрульної поліції Тернопільщини Богдана Шевчука (про цей мегазвіт правоохоронців «Терен» згодом розповість докладно, бо прозвучало чимало цікавого – прим.). Однак найбільше часу у депутатів на сесії все-таки традиційно відібрали земельні питання. І це при тому, що обранці тернополян подекуди за 1 хвилину «проходили» 2-3 пункти, частину із них – ігноруючи.

Що цікаво, «віддувалася» сьогодні біля трибуни заступник начальника відділу земельних ресурсів Анна Трачук. Віктора Кібляра на засіданні не було.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео