Віра Олександрович

Усі важливі справи у Тернополі звикли вирішувати саме у п’ятницю (фото)

Президія

У залі засідань Тернопільської міської ради депутатів чекатимуть о 9:00 у п’ятницю, 5 квітня. Розглянути їм цього разу запропонують чимало цікавих питань.

Нагадаю, розпорядження «Про скликання 33-ї сесії міської ради» міський голова Сергій Надал підписав 26 березня. Причому на кінець тижня засідання він призначає вже не вперше. Останнім часом сесії проходять саме у п’ятницю – щоб депутати зібралися із силами і прийняли всі від 200 до 300 і більше пунктів за один день, не залишаючи важливих справ на вихідні і наступний тиждень.

Депутати2
Депутати2

Власне, чіткого порядку денного на сайті міської ради ще не оприлюднили. Там є лише орієнтовні напрямки для обговорення. Серед найцікавішого – такі питання: - Про внесення змін до Статуту територіальної громади; - Про затвердження персонального складу постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології; - Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. №7/31/14 «Про бюджет Тернополя (громади) на 2019 рік»; - Про стан оренди і хід приватизації майна комунальної власності Тернополя за 2018 рік тощо.

Розглянути на 33-й сесії планують і низку питань про передачу виконаних робіт і майна. Традиційно хочуть зняти з контролю і перенести терміни виконання кількох рішень міської ради.

Цікавим для громади має бути звіт «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності». Але левову частку порядку денного знову займуть питання, що стосуються землі: «Про вилучення і надання земельних ділянок», «Про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок», «Про затвердження проектів відведення земельних ділянок», «Про надання дозволів на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки», «Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки», «Про надання дозволів на укладання договорів земельного сервітуту» тощо.

Депутати
Депутати

Серед них буде і пункт «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво, право на оренду яких набуватиметься на аукціоні». Закриватиме сесію традиційне питання «Різне».

До речі, чи будуть депутати розглядати звернення свого колеги Володимира Гринди – наразі не відомо.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео