Віра Олександрович

Тернопільщина: 188 перевірок забезпечили майже 3 мільйона штрафів

ліцензія

За продаж цигарок поштучно, а також - неповнолітнім на Тернопільщині підприємців позбавляють ліцензій.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління ДПС в області.

Нагадаємо, на території Тернопільської області здійснюють діяльність 8 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету.

- Упродовж 9-ти місяців вони сплатили до державного бюджету 27,9 млн грн акцизного податку, - розповідають у податковій. - Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшло 11,5 млн грн цього платежу, від виробництва пива – 15,2 млн грн, а завдяки переобладнанню транспортних засобів – 1,2 млн грн.

Причому у січні-вересні надходження акцизного податку із роздрібного продажу підакцизних товарів склали 76 млн грн, що на 6,1% більше, ніж очікували. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 4,4 млн грн цього платежу.

- За цей час податківці Тернопільщини провели 188 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму 2,8 млн грн.

За результатами проведених перевірок, встановили 191 порушення Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Так, у 101 випадку алкогольними напоями торгували за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - уточнюють податківці, - ще у 22-х – здійснювали роздрібну цигарками поштучно.

Тож із початку року фахівці анулювали 230 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 214 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

- За продаж тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років, позбавили ліцензій 13 суб’єктів господарювання, - додають податківці.

До речі, на початку жовтня кількість діючих ліцензій становила 4 583 шт. Причому 2 515 ліцензій - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 068 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео