Віра Олександрович

Тернопільщина дивує: назбирали більше грошей, ніж планували

Гривні

Майже 237 млн грн податку на прибуток уже сплатили підприємства на Тернопільщині. І це – набагато більше грошей, ніж планували.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-червня 2021 року бізнесмени з Тернопільщини сплатили до Зведеного бюджету України 236,7 млн грн податку на прибуток, - кажуть у податковій. – Це - аж на 75,2 млн грн більше, ніж торік.

До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 205,9 млн грн. Місцеві скарбниці отримали 30,8 млн грн податку на прибуток.

- Сплата перевищила очікувані надходження до держбюджету плюс 33,2%, до місцевих – «плюс» 99,2%, - уточнюють у податковій. - Додатково підприємства сплатили 51,4 і 15,3 млн грн, відповідно.

До загального фонду зведеного бюджету упродовж І-го півріччя цього року надійшло 3,7 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, а це - на 51,1% більше, ніж очікували, або 1,3 млн грн - додатково.

- Лише у червні до зведеного бюджету внесли 5,5 млн грн податку на прибуток, а це - на 3,4 млн грн перевищило надходження аналогічного періоду минулого року, - додають у податковій. - До державної казни надійшло 4,9 млн грн цього платежу.

До речі, місцеві скарбниці поповнилися на 500 тис. грн податку на прибуток, а це – «плюс» 100 тис. грн до рівня показників червня минулого року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео