Віра Олександрович

Тернопільщина має всі шанси потрапити у «червону» зону через COVID-19 (фото, відео)

Чайчук

На Тернопільщині нині критична ситуація із захворюваністю на COVID-19. Особливо медиків тривожить число нових хворих, зафіксоване за останню добу. 

На цьому під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) сьогодні, 21 серпня, наголосила в. о. директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» МОЗ України Оксана Чайчук. 

Комісія1
Комісія1

– Ми уже маємо 4300 випадків підтвердженого діагнозу COVID-19, причому 3 960 – серед дорослих і 340 – серед дітей, – каже фахівець. – До того ж, інтенсивний показник захворюваності зріс до 415,3 випадки на 100 тисяч населення. В Україні цей показник зараз становить 258,7 випадків.

Медиків дуже тривожить і ситуація у районах краю. Так, рівень захворюваності перевищує обласний показник у Бережанському (449,8), Кременецькому (310, 3), Лановецькому (515,3), Монастириському (1054,5), Тернопільському (526,6), Чортківському (469,9) і Шумському (733,4) районах. Окрім того, у Тернополі - 545,1 випадки на 100 тис. населення.

– Головна причина росту кількості хворих у тому, що люди розслабилися і не дотримуються вимог карантину, – наголошує Оксана Чайчук. – А якщо кількість хворих зростатиме такими темпами, Тернопільщина потрапить у «червону» зону.

Комісія2
Комісія2

Нагадаємо, медики також висловлювали своє занепокоєння ситуацією під час засідання міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Причому фахівці наголосили на зростанні кількості важких хворих.

Фото і відео зі сторінки Тернопільська обласна держадміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео