Віра Олександрович

Тернопільщина: Університетській лікарні виділили 1 млн грн, обласній держадміністрації – аж 10 (фото)

Сесія_ф

Кілька господарських питань розглянули депутати Тернопільської обласної ради. Зокрема, на сесії вчора, 13 квітня, політики прийняли зміни до обласного бюджету-2020, а також виділивши додатково аж 10 млн грн на утримання апарату ОДА.

Нагадаємо, 3-тє виїзне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбулося у селі Лошнів Теребовлянського району і було доволі особливим. Так, наприклад, обранці жителів Тернопільщини прийняли рішення щодо встановлення на 2020 рік розміру кошторисної зарплати, який враховуватимуть при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються шляхом коштів обласного бюджету і коштів підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

Також схвалення більшості дочекалися обласна Програма розвитку і підтримки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільський центр дозвілля «Терноцвіт», а також питання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Наприклад, місцеві політики вирішили збільшити на 1 млн грн асигнування для Тернопільської університетської лікарні. Усе це, на їхню думку, потрібно для купівлі необхідних медикаментів для лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

Ще 1 млн грн спрямують на виконання заходів Програми захисту населення і територій Тернопільської області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 рр. Ці гроші необхідні для створення і накопичення регіонального матеріального резерву на придбання пально-мастильних матеріалів. Що цікаво, вказані кошти виділять із резервного фонду обласного бюджету. Ще 1 мільйон гривень традиційно спрямували «Базі спеціального медичного постачання» Тернопільської облради для закупівлі виробів медичного призначення і медикаментів для лікування COVID-19.

Найцікавіше на галявині стало тоді, коли депутати взялися за Проєкт рішення №1621 «Про обласну програму підтримки органів державної влади на 2020 р.». Адже йшлося про майже 24 млн грн, які намісник президента Володимир Труш просив на утримання апарату ОДА.

Як стало відомо «Терену», на засіданні бюджетної комісії всю суму не погодили, а тому залишили для чиновників лише 10 млн грн. На сесії це питання поставили на голосування, але депутати спершу таку пропозицію не підтримали. Тільки із другої спроби, після невеликої перерви і без обговорення необхідна кількість «за» знайшлася - 35 депутатів.

Снимок_програма
Снимок_програма

До речі, у проєкті йшлося, що у результаті виконання Програми вдасться забезпечити підвищення «ефективності роботи працівників і зміцнення кадрового потенціалу шляхом»:

- покращення умов оплати праці 1854 працівників;

- упередження відтоку 200 працівників із низьким рівнем оплати праці;

- залучення до виконання обов’язків близько 50 кваліфікованих перспективних кадрів;

- зростання оперативності виконання завдань та прийняття управлінських рішень на 10%.

Труш
Труш

Саме такі аргументи представила депутатам начальниця відділу – головний бухгалтер відділу фінансово-господарського забезпечення апарату ОДА Любов Паламар. Втім, їй тепер доведеться «викручуватися» на значно меншу суму. Отже, частину чиновників таки доведеться скоротити або треба буде йти в облраду із поклоном, аби додали ще коштів.

До речі, врешті голова обласної ради Віктор Овчарук закрив 3-тє пленарне засідання. Про наступне - пообіцяв оголосити додатково.

Фото з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео