Віра Олександрович

Тернопільщина: якби не вони, скарбниця втратила б 16 мільйонів гривень

Міліція

Понад 16 мільйонів гривень збитків, завданих державі, вдалося відшкодувати завдяки діям податкової міліції на Тернопільщині упродовж 2020-го року. У поле їхньої уваги потрапили як виробничі і торгівельні підприємства, так і фізичні особи-підприємці.

Таким успіхом похвалилися у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

- У податковій міліції ГУ ДФС в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури завершили розслідування 4 кримінальних проваджень за фактами умисного ухилення від сплати податків, - кажуть податківці. – Під час розслідування до бюджету надійшло понад 16 мільйонів гривень.

Зокрема, фахівці викрили службових осіб 2-х виробничих і торгівельного підприємства, які безпідставно занижували доходи та незаконно формували витрати, у тому числі - без підтверджуючих документів.

- Їхні дії спричинили ненадходження до бюджету податку на прибуток і податку на додану вартість (ПДВ) на загальну суму 8,8 млн грн, - уточнюють податківці. - Також вдалося викрити фізичну особу-підприємця, який, здійснюючи торгівлю водопровідним і опалювальним устаткуванням, приховував від оподаткування реальні обсяги доходів. У результаті цього до бюджету не надійшло 2,9 млн грн.

До речі, у ході досудового слідства вказані особи повністю відшкодували завдані державі збитки, а також сплатили 4,6 млн грн штрафних і фінансових санкцій та пені. Через це у судах прийняли рішення про їхнє звільнення від кримінальної відповідальності.

Фото із відкритих джерел        

Вибір читачів за тиждень

Відео