Віра Олександрович

Тернопільщина: звернення про заборону концертів Лорак і Лободи ухвалять 8 грудня

ОДА

Третє пленарне засідання 7-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у п’ятницю, 8 грудня. Таким є розпорядження керівника найвищого представницького органу краю - Віктора Овчарука.

Згідно із ним, зібратися депутати повинні у приміщенні конференц-зали, що на вулиці Грушевського, 8, вранці - о 10 годині. Загалом у порядку денному - понад 60 питань. Причому на ухвалення уже давно чекають кілька політичних звернень (про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Нагадаю, попереднє – 2-ге засідання відбулося 24 листопада. Тоді депутати ухвалили чимало господарських рішень, але «застрягли» тоді, коли перейшли до політичних звернень.

- Ми зупинилися на 29-му пункті, а звернення щодо заборони концертів артистів, які гастролюють у Росії, було 33-м, - говорить перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – І ми би його ухвалили, якби не амбіції деяких політиків. Мовляв, ми також подали звернення, то треба було його проголосувати. Але я думаю, що 8 грудня ми приймемо усі політичні заяви і пройдемо весь порядок денний.

Додамо, звернення «Про заборону проведення концертів і інших розважальних заходів артистам, які проводять концерти і гастролі на території Російської Федерації і тимчасово окупованих територій України» стосується як Ані Лорак, Таїсії Повалій і Світлани Лободи, які цілком перебралися у країну-агресора, так і тих, хто їздив виступати у Крим. Наприклад, Сергія Бабкіна. І депутати вважають цей крок важливим і вкрай необхідним.

Окрім пунктів, які політики відклали на минулому засіданні, їм запропонують підтримати Комплексну програму «Здоров’я населення Тернопілля 2017-2021 роки», а також обласну програму підтримки і розвитку патронажної служби в області на 2017-2021 роки.

- Усі питання, які потрапляють у порядок денний – головні, - розповідає Василь Деревляний. – Важливо все робити вчасно: ухвалити статут комунального підприємства, підтримати комунальну установу обласної ради. Зміни до бюджету – взагалі відкладати не можна. Тому ми нині запровадили таку традицію: спочатку розглядаємо технічні, робочі питання, а уже після цього – політичні звернення.

У порядку денному третього пленарного засідання сесії обласної ради також такі питання: «Про обрання двох представників громадськості до складу поліцейської комісії», «Про внесення змін до рішення «Про визначення представників до складу наглядової ради «Агенції регіонального розвитку в області» та інші (читайте ТУТ прим.).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео