Віра Олександрович

Тернопільщині винні понад мільярд гривень, а «кинули» тільки 5 мільйонів

Скибиляк

Заборгованість держави перед Тернопільщиною щодо двох статей - різниця у тарифах і субсидії - становить понад 1 мільярд гривень. Наразі ми отримали із Києва аж… 5 млн грн.

Зміни до бюджету Тернопільщини на 2017 рік внесли депутати на сесії обласної ради 24 листопада. Доповідав із цього питання традиційно директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк.

- Ну як можна – щоб ви, пане Степане, на сесії раптом не вийшли доповідати до трибуни, - пожартував із цього приводу голова облради Віктор Овчарук.

Почав головний фінансист краю із того, що, відповідно до постанови Кабміну від 10.11.2017 р. за №829 «Про внесення змін у додаток 1 до Порядку та умов надання у 2017 році субвенції із державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню такі послуги, і тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування” додатково для обласної казни передбачили 5 мільйонів гривень.

Усі ці гроші, до речі, відразу віддали управлінню житлово-комунального господарства обласної держадміністрації. Вони хоч трішки закриють ту «дірку», що виникла на початку цього опалювального сезону. Заборгованість по різниці у тарифах і субсидіях становить нині – понад 1 мільярд гривень. На це поскаржився голова обласної держадміністрації Степан Барна.

- Нагадаю, 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів, визначених у розписі державного бюджету за загальним фондом, потрапило до спеціального фонду обласного бюджету, - розповідає Степан Скибиляк. – Йдеться про суму у 8 млн 364,525 тис. грн.

Додамо, це відбувається, відповідно до п. 33 розд. VI “Прикінцеві і перехідні положення” Бюджетного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів від 16.09.2015 р. за №726 «Про проведення експерименту із фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автодоріг загального користування в усіх областях і Києві.

Детальніше про те, що відбувалося на останній сесії, Ви можете прочитати ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео