Віра Олександрович

Тернопільські депутати продовжать піаритися 30 листопада (фото, відео)

mysyk-copy

Третє пленарне засідання четвертої сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у середу, 30 листопада.  

Про це домовилися під час засідання погоджувальної ради. Тоді ж депутати обговорили перелік питань, запропонованих до розгляду. Наразі йдеться про понад 80 пунктів порядку денного. Серед них – чимало важливих для краян. Наприклад, треба внести зміни в обласну програму «Ветеран», затвердити статути низки комунальних установ, а також – вирішити цілий ряд господарських питань. Адже на минулому засіданні із різних причин працювати було складно.

babala-copy
babala-copy

Говорили про децентралізацію і її наслідки для Тернопілля

У ситуації, коли створена ще у грудні 2015 року більшість в обласній раді фактично «спочила у Бозі», керівництво найвищого представницького органу Тернопілля почало шукати компроміси і особливі підходи до тих фракцій, які відразу заявляли про власну позицію. Відтак керівників фракцій «Народного контролю», «Самопомочі» та «Укропу» віднедавна почали запрошувати на погоджувальну раду.

Більше того, на початку першого засідання четвертої сесії голова облради Віктор Овчарук оголосив про новацію – представникам фракцій надаватимуть слово для виступів ще перед початком розгляду питань. Тож хтось отримав офіційний час для виголошення практичних заяв, а решта – для зайвого піару. Усе це могли спостерігати присутні у залі під час засідання 4 листопада.

osnovne-copy
osnovne-copy

Голова фракції Блоку Петра Порошенка (БПП) Мирослав Білик, вочевидь, до трибуни і не йшов би, якби не запропонували. Адже головна його теза була такою: «У порядку денному – багато важливих питань, зокрема – бюджетні, треба їх проголосувати».

[embed]https://youtu.be/cdG5doHBvtU[/embed]

Окрім того, він також говорив про проблему фінансування ПТУ та інші негативи, пов’язані із проведенням реформ.

[embed]https://youtu.be/gqFKnaTwKyw[/embed]

Натомість радикал Богдан Яциковський багато говорив про децентралізацію і її наслідки для Тернопілля. Натякав, що депутатам треба обдумати певні кроки, щоб не наламати дров, зокрема, із закриттям медичних закладів у районах.

[embed]https://youtu.be/K8NPqoFqm-s[/embed]

З трибуни лунали відверто політичні заяви

Депутат від ВО «Свобода» Володимир Мисик висловив свою думку про збудований поляками меморіал у Зборові. Заява мала очевидний політичний підтекст.

[embed]https://youtu.be/VMVr-4xw3EU[/embed]

Виступ голови фракції «Самопоміч» Віталія Фидрина теж був цілком політичним. Депутат наполягав на необхідності контролю фінансів, що йдуть на оборонну сферу України. Окрім того, вказав на те, що корупціонерів, яких «видало» е-декларування, треба покарати. На його думку, в країні треба створити спеціальний Антикорупційний суд.

[embed]https://youtu.be/e_ysiQgqdMw[/embed]

Член фракції ТОО Всеукраїнського об’єднання  «Батьківщина» Василь Бабала натомість турбувався про пам’ятку, якої більше немає ніде в Україні. Депутат закликав своїх колег серйозно подумати про порятунок Бучацької ратуші. Запропонував включити роботи на цьому об’єкті до витрат Фонду регіонального розвитку на 2017 рік.

[embed]https://youtu.be/4wA7veVtAzg[/embed]

Виступали й представники решти фракцій. Адже можливості піти до трибуни і «засвітитися» на екрані чи під час трансляції сесії в Інтернеті  не хотів втрачати ніхто. Цікаво, чи таку новацію практикуватимуть тільки на початку сесії? Чи піар-кампанія повторюватиметься на старті кожного засідання? Власне, жителі Тернопілля зможуть пересвідчитися у цьому вже 30 листопада.

Про те, які питання депутатам вдалося вирішити під час першого засідання, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео