Віра Олександрович

Тернопільські депутати усе найцікавіше покажуть по обіді (фото, відео)

Міська рада

Сесія Тернопільської міської ради відновила роботу сьогодні, 4 квітня. Причому депутати розпочали засідання зі своєрідного перформансу.

Першими до трибуни вийшли представники партії «Громадянська позиція» із наперед підготовленими плакатами: «Колего-депутати, чи вагомий ваш голос?» і «Не підтримав Генплан – грошей на округ отримай… велику дулю». Річ у тім, що на комісії нещодавно узгоджували титульний список ремонтів у будинках і на прибудинкових територіях. І частину заявок, поданих саме депутатами, які на засіданні 24 березня не підтримали ухвалення змін до Генплану («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ прим.), відхилили. На їхніх округах наводити лад за бюджетні кошти, очевидно, не вигідно.

Основне
Основне

Основне2
Основне2

[embed]https://youtu.be/kw7wWz3gxYs[/embed]

Нагадаємо, вчорашня спроба зібрати депутатів була невдалою («Терен» про це писав ТУТприм.). На розгляд пропонували близько 300 господарських питань – переважно земельних. Отже, їх відклали ще на день. Робота на сесії сьогодні розпочалася фактично без проблем. Голосували депутати дружно. Головуючий навіть не зачитував питання, а лише називав його номер.

[embed]https://youtu.be/fK6h4mRN6aE[/embed]

У залі було чимало звичайних тернополян. Хтось уже кілька місяців очікує ухвалення свого земельного питання, інші – хотіли виступити. «Зашпорталися» депутати лише на пункті №47. Розгляд цього питання відклали на 2 тижні. Такою була пропозиція Романа Навроцького – депутата від відповідного округу.

Люди1
Люди1

Люди3
Люди3

Люди2
Люди2

[embed]https://youtu.be/GmQuezmznCg[/embed]

Наразі звичайним людям слова не давали. Міський голова Сергій Надал зауважив, що за регламентом таке передбачене у пункті «Різне». Отже, люди, які захищаються від котелень на торфі та інших «новацій» міської ради, зможуть вийти до трибуни аж по обіді, а можливо, і ввечері.

До речі, весело стало депутатам працювати ще до 11-ї. Голова фракції ВО «Свобода» Назарій Редьква тоді попросив перерву. Очевидно, зробив він це, як тільки виникли сумніви, що його колеги голосуватимуть дружно… Зауважимо, у цій фракції від початку каденції немає одностайності («Терен» про це писав ТУТ прим.). Відновити роботу головуючому вдалося лише об 11.13. Наразі депутати підходять лише до кінця другої сотні питань порядку денного. Відтак можна припустити, що усе найцікавіше відбуватиметься у залі вже по обіді.

Кібляр
Кібляр

Додамо, у кінці засідання депутати мали б розглянути ті кілька питань, які внесли з голосу ще у кінці лютого, на першому засіданні. Чи не найцікавіше серед них – про фірму «Екологічний альянс», що виявила бажання займатися утилізацією сміття у Тернополі. Як тоді акцентував Сергій Надал, «підприємство навіть зареєструвалося у нашому місті, аби сплачувати тут податки». Ось тільки депутатська комісія із питань ЖКГ своє рішення у цьому питанні не ухвалила…

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео