Оксана Бучко

Тернопільські пластуни отримають кошти від держави

2017-11-27_19-31-59

Програми розвитку Пласту відтепер фінансуватиме держава. Такий законопроект «Про державне визнання і підтримку національної скаутської організації України «Пласт» підтримало 228 депутатів. Його ще має підписати Президент, тоді закон вступить в дію наступного дня після публікації.

Документ визначає Пласт єдиною національною скаутською організацією України та визнає внесок руху у громадянську освіту дітей та молоді, здобуття і становлення української державності. Держава також вшановує сотні пластунів і пластунок, які «полягли у боротьбі за здобуття незалежності України у XX столітті та під час агресії Російської Федерації на сході України, починаючи з 2014 року», інформує bbc.com.

Пласт - відома українська скаутська організація, створена у 1911 році у Львові за прикладом світового скаутського руху. В Україні рух має понад 8 500 членів, але поширений також у країнах ЄС, Північної Америки, Австралії та Бразилії, де проживає численна українська діаспора. Членство в пласті ділиться на чотири вікові категорії: новаки (6-12 років), юнаки (13-18 років), старші пластуни (18-35) та пластуни-сеніори (від 35 років).

Кошти витрачатимуть на:

-повсякденну діяльність руху;

-розвиток інфраструктури Пласту, передусім молодіжних і вишкільних пластових центрів;

-однострої для членів організації;

-туристичне спорядження пластових виховних частин;

-державне страхування пластунів під час занять;

-становлення і розвиток пластового руху у світі, участь у міжнародних скаутських заходах;

-членські внески у міжнародні скаутські організації;

-переклад і видання скаутської літератури;

-проведення соціологічних та наукових досліджень з розвитку пластового руху;

-створення та поширення соціальної реклами Пласту.

Фото plast.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео