Ростислав Фук

Тернопільські студенти-медики зустрічали евакуаційні поїзди з гарячих точок (фото)

Волонтери надавали домедичну допомогу, щоб зарадити людям переміщатися далі

Студенти Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського Іванна Пінкевич, Олена Нестеренко та Владислав Тесля прийшли в Загін швидкого реагування Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, щоб запропонувати свою допомогу.

Студенти зустрічали усі евакуаційні потяги з гарячих точок і у кожному з них були люди із характерними для військового часу травмами. Волонтери надавали домедичну допомогу, щоб зарадити людям переміщатися далі. Переважно це – перев’язки після поранень та хірургічних операцій, – пишуть на сторінці Центру Науки Тернополя.

Робота студентів є важливою допомогою медикам швидкого реагування, які в той час займалися важкохворими – із невідкладними станами, інфарктами, інсультами тощо.

Оскільки зараз евакуаційних потягів менше, працюють Іванна, Олена та Владислав здебільшого у штабі, де вони вимірюють тиск, рівень глюкози та надання першої психологічної допомоги переселенцям, які приходять за гуманітарною допомогою. За допомогою звертаються також і волонтери здебільшого з дрібними побутовими травмами.

Зменшення навантаженості на наших волонтерів-медиків не свідчить про закінчення війни. На жаль. Ніхто з них не може передбачити, як продовжуватимуть свій безцінний досвід, та готові до нових викликів - кожен без вагань висловив готовність за потреби замінити мирний тил на гарячі точки, – йдеться в дописі.

Фото: Центр Науки Тернополя

Вибір читачів за тиждень

Відео