Тернопільські студенти поділились «лайфхаками»

7077971_orig

Відомо, що вчасно надана корисна порада може врятувати життя не одному студенту. Хто знає більше про виживання, як не старшокурсники?

Освітній портал «Академія» підібрав основні рекомендації, з якими залюбки ділиться з тернополянами. 

1. Створити спільноту групи у соцмережі. Це дозволить швидко та результативно поширювати відомості, ділитись новинами та обговорювати навчальний процес.

2. Існують спільноти, які створили старшокурсники в поміч своїм наступникам. Там можна знайти потрібні книги в електронному варіанті, лекції з різних предметів, питання до іспитів і поради, як їх скласти.

3. Зберігати інформацію варто за допомогою сховища файлів із спільним доступом (Dropbox, SkyDrive, GoogleDrive).

4. А от у пошуку допоможе один із пунктів меню Вконтакті – Документи. Варто лиш задати ключові слова.

5. Фотографувати все: від розкладу занять, оголошень до цікавих розділів у підручнику. Поширив у своїй групі – плюс один до карми.

6. Навчися вчитися: аналізувати, критикувати, аргументувати власну думку. Важливо зрозуміти, як правильно виконувати наукові роботи (посилання на джерела, цитування і т. д.). І запам’ятайте раз і назавжди, вікіпедія – не джерело.

7. Брати участь у програмах обміну. Це додаткові можливості в освітній сфері. Наприклад, ТНПУ ім. В. Гнатюка пропонує своїм студентам скористатися програмами Подвійного диплому, Семестровою програмою Академічної мобільності в Академії Яна Длугоша в місті Ченстохова, а також проходити педагогічну практику або стажування у Республіці Польща. Це неймовірний досвід та змога набути нових унікальних знань, умінь та навичок.

8. Прочитати як мінімум одну книжку з кожного предмета. У підсумку виходить не так багато, а тести, здебільшого, складають за основним підручником.

9. Правильно вибрати систему конспектування. Хтось записує кожне слово викладача, комусь достатньо тез, а дехто бажає малювати графіки або виділяти основне кольоровими маркерами.

10. Дбати про здоровий сон.

11. З обережністю сприймати поради старших на курсі, бо «у кожного своя доля і свій шлях широкий». Чужі настанови можуть зіграти з вами злий жарт.

12.  Користуватись перевагами студентського квитка. Ще більше можливостей надає International Student Identity Card (Міжнародне посвідчення особи і статусу школяра/студента). Воно діє як в Україні, так і у всьому світі. Студент може користуватися знижками на навчання, медицину, туризм, транспорт, розваги, спорт.

13. Податкова знижка на навчання: студенти можуть отримати податкові знижки до 15% від вартості контрактного навчання. Це суттєва  підтримка для сімейного бюджету, то чому не скористатися можливістю, яку надає держава своїм громадянам?

14. Профком для активних. Підтримку, консультації щодо прав та обов’язків студенів в університеті надає профком. Тут можна знайти однодумців та друзів, отримати знижку або безкоштовні квитки на різного роду події у твоєму місті.

15.  Carpe diem. Час пройде неймовірно швидко. І для того, щоб потім було легше згадати всю низку цікавих подій свого університетського життя – пиши короткі замітки, статуси в facebook, фіксуй події та враження, бо воно того варте! Нехай щастить!

Вибір читачів за тиждень

Відео