Дарія Шевченко

Тернопільські випускники отримали премії за вишивані вбрання (фоторепортаж)

«Терен» вже писав про те, що на загальноміському святі «Випускник-2019» одинадцятикласники дефілювали у модних костюмах. 

Крім вечірніх суконь та класичних костюмів 12 випускників продемонстрували себе у національному строї. Одинадцятикласниця Анастасія виграла конкурс на «Найкращий вишиваний костюм – 2019». Зізнається, сукню шила на замовлення у місцевих дизайнерів. Дівчина каже, що на святкування у ресторані мала традиційну вечірню сукню, проте на парад випускників хотіла піти лише у вишиваному платті.

- Це плаття тернопільських дизайнерів. Візерунки на ньому я обирала разом зі своїми батьками. Мама в мене з Івано-Франківщини, а тато з Тернополя. І на сукні я вирішила поєднати орнаменти, які притаманні цим двом регіонам, - розповідає Анастасія.

Одинадцятикласник Тарас каже, що вирішив йти у вишиванці, через те, що варто підтримувати нашу культуру.

- Я люблю вишиванки, часто в них ходжу. Цю мені вишила мама, - каже хлопець.

А ось одинадцятикласниця Ірина запевняє, що завжди планувала на випускний йти у вишиваній сукні, аби показати красу нації.

- Вишиване плаття мені шили на замовлення, достеменно ціни я не пам’ятаю. Фасон сукні ми обирали довго, - розповідає Ірина.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«232233,232234,232235,232236,232237»]

Очільник міста Сергій Надал вручив усім учасникам конкурсу «Найкращий вишиваний костюм 2019» премію у розмірі 2 тисячі гривень.

Фото Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео