Тамара Коблик

Тернопільським водіям варто бути обережними: попереджають про туман, сніг та ожеледицю

Патрульні поліцейські дали кілька важливих порад щодо керування авто в цей період

Синоптики попереджають, що 23 листопада в Тернопільській області прогнозується погіршення погодних умов: дощ, густий туман, місцями мокрий сніг, а на дорогах  — ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції.

Будьте уважні та обережні. Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР, - йдеться у повідомленні.

Як попереджають в Тернопільському гідрометцентрі, завтра, 23 листопада, буде хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень опади (дощ та мокрий сніг). Вночі та вранці туман, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень  від 1° морозу до 4° тепла.

Ввечері 22 листопада та вночі і вранці 23 листопада туман видимістю 200 – 500 м, ожеледь.  На дорогах ожеледиця. (І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І).

Ось кілька важливих порад щодо керування авто в цей період:

  • не виїжджайте в сніг або ожеледь, якщо ви не поміняли гуму на автомобілі;
  • не забувайте, що швидкість — це головний ворог водія на льоду;
  • дистанція! Відстань між двома автомобілями на дорозі слід вираховувати за такою формулою: швидкість машини множиться на два і виходить правильна дистанція в метрах, тобто для 50 км/год хороша дистанція це 100 метрів;
  • під час ожеледиці не робіть жодних різких рухів педалями або кермом, швидких гальмувань і прискорень. Будь-який маневр може призвести до занесення;
  • якщо ви їздите на «механіці», то гальмувати потрібно двигуном;
  • під час виконання маневру кермо потрібно повертати не сильно, тобто на малий кут. Робиться це без різких рухів, якомога плавніше. В іншому разі ви можете втратити контроль над машиною, водночас не змінюючи напрямку руху.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео