Оксана Бучко

Тернопільську школу мистецтв відправляють у Струсів?

18739802_327102301041006_8950546728378099936_n

Тернопільську школу мистецтв запропонували об’єднати із Струсівською школою-інтернатом. Таку ідею висловили під час чергового засідання робочої групи в облраді 2 лютого. Проти реорганізації закладу виступає педагогічний колектив. Ярина Герета подає у Facebook відкритий лист за дорученням голови трудового колективу Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв Ірини Ленько:

- Врятуймо Тернопільську обласну експериментальну комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети, - йдеться у листі. - Педагогічний колектив Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І.Герети висловлює категоричну незгоду з рішенням Робочої групи щодо реорганізації та об’єднання Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв та Струсівської школи-інтернату в єдиний заклад освіти. Що дасть ТОЕКШМ об’єднання зі Струсівською школою-інтернатом? Перш за все, після реорганізації та об’єднання, кількість учнів, яка мала би навчатися в міському корпусі новоствореної школи, зменшиться, що позбавить більшість талановитих дітей можливості продовжити навчання у тому закладі, який вони обирали. Після зменшення кількості учнів постане питання вивільнення значної кількості вчителів, які разом творили цю унікальну школу з часу її заснування. Струсівська школа-інтернат знаходиться на значній відстані від Тернополя, що призведе до порушення цілісності навчального процесу, зниження його ефективності; буде унеможливлена співпраця з провідними фахівцями музичного училища, філармонії, театру. І ніхто не запитав ні батьків, ні дітей Тернопілля, де вони хотіли б навчатися – у Струсові чи у Тернополі? Складається враження, що обласна влада під виглядом цієї реорганізації школи хоче позбутися багаторічної проблеми – надання школі приміщення в Тернополі! Але якою ціною?!

Засідання робочої групи відбулось 2 лютого. Попередньо 10 січня аналізували заклади освіти у місті і розглядали 21-у школу для надання приміщень учням школи мистецтв. Про це ТЕРЕН писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео