Тернопільських пенсіонерів чекає «117-гривневий сюрприз» у грудні

877152_55555

1 грудня 2016 року відбудеться чергове підвищення розміру пенсій на 10%. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«1 травня відбулося підняття розміру мінімальної пенсії і прожиткового мінімуму на 6%, і з 1 грудня заплановане ще одне підвищення мінімального розміру пенсії приблизно ще на 10%», - сказав він.

Нагадаємо, на початку 2016 року, в період з 1 січня до 30 квітня мінімальна пенсія тернопільських пенсіонерів становила 1074 грн., максимальна – 10740 грн.

З травня і до 30 листопада ця сума становить вже 1130 грн.

Останній місяць року принесе тернополянам вже 1247 грн. мінімальної пенсії.

Ці цифри рівні розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Це означає, що приблизно для 7 мільйонів українських пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від мінімальної, пенсія також зросте», - додав Розенко.

Віце-прем’єр-міністр також підкреслив, що питання підвищення пенсійного віку на сьогодні зняте з порядку денного.

«Цього питання немає в меморандумі з МВФ, немає наших зобов'язань щодо підняття пенсійного віку і очевидно, що Уряд не буде вносити жодних ідей щодо підняття пенсійного віку найближчим часом. Я вважаю, що ця дискусія взагалі недоречна до того моменту, поки ми серйозно не піднімемо якість і тривалість життя. Тільки, коли ми приблизно на 7-10 років збільшимо тривалість життя, можна аргументувати і переконувати суспільство, що треба збільшувати тривалість життя працездатного», - наголосив Павло Розенко.

Вибір читачів за тиждень

Відео