Оксана Бучко

Тернопільський стадіон ремонтували ще у 2014 році

stadium

Центральний Тернопільський стадіон має презентабельний вигляд у порівнянні з іншими стадіонами Західної України. Його у мерії називають першим серед західноукраїнських. У той же час умови не відповідають прийнятим стандартам – належно відремонтовані роздягальні, встановлена кількість бігових доріжок та спеціальне бігове покриття.

- Якщо порівнювати наш стадіон із Рівненським, маємо кращі умови. Там спортсмени взагалі тренуються серед суцільної руїни, - говорить директор департаменту фізичної культури облдержадміністрації Віктор Мацикур.У той же час наші легкоатлети не можуть дочекатись, коли відремонтують роздягальні. Бігових доріжок у нас всього 7, а мало би бути по стандарту 8. Стан їхній поганий, хоч не такий критичний, як у Рівному.

Можливість встановлення спеціального бігового покриття на доріжках обіцяє розглянути влада міста.

- Це питання ми винесемо на сесію, - каже начальник управління у справах сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Тернопільської міської ради Микола Круть. – Загалом, стадіон у належному стані. Там у 2012 році закінчили реконструкцію, у 2013 році – капітальний ремонт, а у 2104 році – перекриття даху. Замінити бігове покриття було б доречно, але поки на це нема коштів. Тому у планах немає наразі проведення робіт на стадіоні.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео