Оксана Бучко

 Тернопільським паркам потрібні менеджери

20507128_1798723486810132_4010482346131632346_o

Перетворити тернопільські парки на багатофункціональні публічні простори пропонує тренер Іван Омелян. Для кожного місця він бачить потребу найняти менеджмент, який організує роботу належним чином.

- Йдуть наші люди в парки, гуляти і відпочивати, - пише він у Facebook. - Але все більше йдуть туди, як в третій простір. Багато молоді, яка читає, грає, збирається пограти на гітарі, читати вірші. Тенденція мене радує бо є ознакою росту суспільства і потреби в публічній комунікації. Треба це підтримати. Влада має перетворити парки на багатофункціональні сучасні публічні простори та найняти менеджера для кожного парку, який мав би там організувати роботу з контентом. А от громадяни, ГО, повинні створити той контент. Фестивалі, школи, кіноперегяди, дискусії, конценрти і тд... - це все так і проситься в літній парк.

Нещодавно таку потребу показав проект The Саммер, який зібрав чимало тернополян у парку Шевченка на навчальні лекції. Відвідувала заняття і волонтерка Корпусу Миру із США Мері Фасано.

- Я допомагала спланувати організаторам цей проект, - розповідає Мері Фасано. – Для молоді він виявився корисним. Я бачила людей, які прагнуть знань та моделі планування своєї діяльності. Вони були відкриті для реалізації нових ідей. Учасники були активні в обговоренні та іграх, а потім у тому ж парку танцювали на майстер-класі з сальси чи переглядали фільми під відкритим небом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео