Тернополян закликають сьогодні підтримати «людей дощу»

аутисти

Висловити солідарність та підтримати «людей дощу» пропонують сьогодні тернополянам. Саме 2 квітня Генасамблея ООН оголосила Міжнародним днем поширення інформації про проблему аутизму.

- День був встановлений для того, щоб підкреслити важливість допомоги аутистам для підвищення рівня їх життя. Символом цього дня вважається синій колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація в 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми – акція називалася «Запали синім» (Light It Up Blue). Долучайся! Одягни блакитне! – йдеться в повідомленні.

Довідка: Аутизм – це захворювання, що розвивається у дітей у віці приблизно 2 роки та проявляться в специфічних розладах розумової діяльності – порушенні діяльності емоційної сфери зі збереженням інтелектуальної складової мислення. Поширеність цього захворювання у нас становить 4-5 (або й навіть більше) випадків на 10 000 населення (0,04 – 0,05%), що не так вже й мало.

Діти-аутисти заглиблені в себе, часто повторюють одні й ті ж жести, можуть годинами складати кубики чи ходити від стінки до стінки. В деяких випадках, особливо коли їм щось не вдається (а таке буває доволі часто), можливі прояви аутоагресії.

Широкому загалу ця хвороба стала відомою завдяки фільму 1988 року «Людина дощу» з Томом Крузом та Дастіном Гофманом у головних ролях, що розповідає про двох братів, з яких один був аутистом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео