Тернополянам на замітку: чим корисні підтягування на перекладині

перекладина

Поперечні перекладини є, практично, в усіх спортзалах, у дворах, міських парках, на набережній і їх легко встановити вдома. Крім того, тренування на них прості і при цьому дуже корисні. Хочете дізнатися чому? Читайте!

Найпростіший тренажер – перекладина. Користь для хребта при тренуваннях на ній забезпечена. Підтягування розвивають м`язи спини та безліч інших м`язів, побічно опрацьовуючи всю верхню частину тіла. Навіть просте висіння без виконання будь-яких силових елементів або підтягувань, є дуже корисним.

Горизонтальне положення на перекладині може зняти напругу з хребта, що накопичилася за день. Адже розслаблений хребет здатний витягуватися тільки в горизонтальному положенні, коли людина лежить або в воді або під час висіння. Основна користь перекладини в тому, що вправи на ній не тільки впливають хребет, але і розтягують м`язи спини. Тому тренування на настінному тренажері просто необхідні людям, у яких спостерігається порушення постави.

Чи корисно висіти на перекладині?

Ніхто не стане заперечувати, що підтягування корисні і допомагають досягти бажаних результатів в опрацюванні м`язів спини, рук і плечового пояса. Але якщо просто висіти на перекладині, користь буде відчутною.

Висіння також допомагає при таких захворюваннях хребта, як порушення постави, сколіоз, остеохондроз та інших. Найчастіше такі проблеми з хребтом виникають у людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Корисне навіть пасивне висіння, без підтягувань чи розгойдування. Потрібно просто триматися за перекладину і висіти стільки, скільки вистачає сил, розслабивши м`язи спини та попереку. Після активного тренування часто рекомендується просто висіти на перекладині. Завдяки цьому розтягуються і зміцнюються довгі та найширші м`язи спини, що допомагає зняти напругу і розслабити їх. Це корисно тим, хто відчуває втому і напругу в спині після фізичної втоми або тривалої сидячої роботи. Також завдяки регулярним тренуванням на поперечній перекладині зміцнюються кисті рук, їх м`язи та сухожилля.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео