Тернополянам на замітку: комплекс вправ для джампінгу, що допоможуть новачкам освоїти новий вид спорту

image-870x400

Для того, щоб мати певне уявлення про одне повноцінне заняття джампінгом, ми наведемо приклад комплексного тренування. Займаючись систематично, ви зможете плавно переходити від одного виду стрибків до іншого і це не буде для вас обтяжливо.

Базові вправи складаються із:

- Розтяжки

У стрибку потрібно розвести ноги в сторони, наскільки це можливо. Паралельно тягніть до пальців ніг пальці рук.

- Тренування координації

Випрямтеся, ноги зведіть разом, руки витягніть уздовж корпусу. Здійснюйте невисокі стрибки, при цьому напрямляйте і відтягуйте пальці ніг максимально вниз. Приземляйтеся на стопу. Через тиждень тренувань можна здійснювати в стрибку різні махи руками і розводити ноги на ширину плечей.

- Вправ для схуднення живота

Міцно тримайтеся за поручень, присядьте, підтягніть зігнуті коліна максимально до грудей. Повільно випряміть ноги, не відпускаючи поручня. Поверніться у вихідне положення.

- Для схуднення ніг

Зігніть одну ногу в коліні, другу (випрямлену) відставляйте назад. Балансуючи розведеними в сторони руками, гойдайтеся вгору-вниз. Коли вестибулярний апарат буде готовий, можете в такому положенні виконувати невисокі стрибки. При цьому будете відчувати, як напружуються м’язи сідниць і стегон. Не забувайте міняти положення ніг.

- Для прокачування трицепсів

Для цієї вправи необхідно сісти в центр батута, випрямити спину, при цьому спираючись на руки, відведені назад. Виконуйте стрибки в такому положенні, відштовхуючись і руками, і ногами. Вправа доволі складна і вимагає певної фізичної підготовки.

- Для прокачування пресу

Встаньте у позу собаки та відштовхніться. У стрибку випрямляйте руки і ноги, опускайтеся на сітку животом донизу. В наступному стрибку, відпружинивши, знову вставайте на карачки.

Вправи складні і вимагають постійних тренувань та вдосконалення. Ви маєте бути готовими до того, що не все буде виходити з першого разу. Бажаємо успіху!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео