Тернополянам на замітку: сапсерфінг допоможе покращити фізичний стан і провести час з користю

two_column_a69VzCvY

Спека. Хочеш розважитись та не знаєш як? Проведи час весело і з користю. Ми пропонуємо зайнятися SUP-серфінгом.

Попри те, що цей вид спорту молодий, він уже вже встиг отримати популярність у всьому світі, в тому числі і в Тернополі. Головна його перевага в тому, що навчання проходить швидко і не вимагає особливих фізичних навичок.

Сьогодні ми поговоримо більше про цей універсальний різновид активності та розповімо із чого варто розпочати.

Насамперед, SUP (Stand up Paddle) з англійської означає  «веслування стоячи». Тобто серфер пересувається по воді за допомогою весла, стоячи на дошці.

Сучасний «серфінг стоячи» розвивається дуже швидкими темпами, і відбувається це відразу з декількох причин.  У першу чергу, сапсерфінг приваблює людей своєю простотою. Більшість початківців  навчилися більш-менш впевнено стояти на дошці в перший день тренувань.

Для цього виду спорту немає ніяких обмежень – із завданням освоїти серфінгову дошку з веслом, справляються поголовно всі – від дітей до пенсіонерів.

Для постійних тренувань варто лише вибратися на набережну Тернопільського ставу, знайти SUP CLUB,взяти в оренду сапборд і, можливо, тренера.

Які ж переваги SUP-серфінгу?

  • Допомагає позбутися стресу

Будь-яка вилазка на природу впливає на нас позитивно, допомагає позбутися поганих думок, переключитися. Оскільки зайві переживання впливають на загальний стан організму, тому для позбавлення від недуг необхідно налагодити психологічне здоров’я, а саме – забути про негатив. Сапбординг допомагає відволіктися, знайти нових друзів або просто обдумати життєво важливі питання за відмінним заняттям – веслуванням.

  • Допомагає схуднути

Завдяки інтенсивному веслуванню ваше тіло стане більш підтягнутим і струнким. 1 година веслування на спокійній воді здатна позбавити вас від 500 до 1000 калорій в залежності від інтенсивності тренування. У поєднанні з правильним харчуванням і вживанням необхідної кількості води, ви 100% почнете втрачати кілограми.

  • Володіє кардіоефектом

Сапсерфінг може замінити повноцінне кардіо тренування. Адже під час занять підвищується витривалість, зміцнюється серцево-судинна система і посилюється спалювання жиру. За 60 хвилин легкого веслування, витрачається близько 400 калорій. При інтенсивному  60-хвилинному сеансі, це буде вдвічі більше калорій, тобто – 800 калорій. Для порівняння, при бігу в середньому ви витрачаєте близько 600 калорій на годину.

  • Тренує вестибулярний апарат і позитивно впливає на різні групи м’язів

Основний акцент здійснюється на ноги, оскільки потрібно постійно тримати рівновагу. Крім того, веслування вимагає роботи рук, спини і плечей, щоб просувати дошку по воді. Тож зважаючи на це, слід зробити висновок, що м’язи працюють. А постійний контроль балансу знижує чутливість вестибулярного апарата і через 1-2 години ви помітите, що під час веслування ви більше не задумуєтеся про рівновагу.

Займаючись по 3-5 годин в тиждень ви й не помітите, як стане легко займатися спортом.

Варто зазначити, що сапсерфінг абсолютно безпечний для усіх без виключення.. Під час катання ймовірність пошкодити зв’язки, суглоби і сухожилля – виключена. Справа в тому, що під час занять спортом на них здійснюється оптимальне і правильно дозоване навантаження

До речі, у Німеччині спортивні лікарі активно використовують сап дошку у відновленні і реабілітації після травм суглобів і зв’язок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео