Тернополянам покажуть фільм про примарність мрій

pfMl5gm7bmPnuhnjzhKiJ0sTRFG

Згадуючи про початок Другої світової війни, 4 вересня о 19:00 у Бункермузі дивимося кращу чеську кінострічку 2006 року «Я обслуговував англійського короля» за однойменною повістю Богумила Грабала. 

У 1960-ті роки колишній офіціант Ян Дітє виходить на волю, відбувши 15-річний термін ув'язнення. Йому наказано оселитися у Судетах, у колишньому німецькому селі, мешканці якого були депортовані по війні. У горах, майже насамоті, він згадує своє життя.

З дитинства він мріяв стати мільйонером. Працював у найпрестижнішому ресторані Праги. Перед війною закохався у німку, ідейну нацистку, і попри слов'янське походження одружився з нею. По війні мрія збулася — Дітє стає мільйонером і купує дорогий готель. Але доля сміється з нього: у 1948 у Чехословаччині відбувається комуністичний переворот, готель конфісковують, а власник опиняється за ґратами. Дітє розуміє примарність своїх мрій. Живучи у колишній німецькій хаті, на природі, він знов і знов переживає найяскравіші моменти свого життя, намагаючись знайти його сенс … Попри трагічність історичних подій — втрата незалежності, нацистська окупація, репресії, національна сегрегація — фільм знаходить точний баланс між тонкою іронією і людяністю.

Вхід вільний

Вибір читачів за тиждень

Відео