Тернополянам варто знати про користь ранкової руханки

зарядка

Після лінивого сонного ранку вирушати до школи, на роботу, чи у власних справах не так вже й легко. Люди години дві-три приходять в себе за допомогою кави, або ж намагаються зосередитися, але все на марно. Сьогодні я вам розповім, як позбавитися сонного стану за допомогою руханки.

Немає нічого простішого від десятихвилинної ранкової зарядки. Але оскільки батьки з дитинства не привчають своїх дітей до здорового і правильного способу життя, то в дорослому житті привчити себе вже складно. Адже для офісних працівників і людей, які воліють сидячий спосіб життя — це просто необхідність.

Раз, два, три, чотири, п’ять пора вставати!

Саме з такими словами потрібно бадьоро і весело вставати з ліжка. Приділіть своєму тілу всього 10-15 хвилин з ранку і ваше здоров’я стане набагато краще. Адже йому необхідно прокинутися і прокинутися. Чим же корисна зарядка для організму:

  • регулярне фізичне навантаження уповільнює процеси старіння;
  • знижується вага тіла і ризик виникнення ожиріння;
  • підвищується весь тонус організму;
  • зміцнюється імунітет;
  • з’являється впевненість у собі;
  • нормалізується обмін речовин;
  • поліпшується настрій;
  • поліпшується діяльність серцево-судинної системи;
  • поліпшується нервова і дихальні системи;
  • підвищується працездатність;
  • покращується загальне самопочуття і підвищується апетит;
  • з’являється бадьорість і заряд енергії на весь день.

Що ж стосується наймолодших, то їм ранкова зарядка необхідна для гармонійного розвитку. Якщо ви хочете виростити дитину здоровою і сильною, то потрібно з допомогою свого прикладу показувати дитині різні вправи. Саме після щоденної пробуджуючої зарядки ваше чадо зможе приходити додому у гуморі. Усім батькам хочеться бачити свою дитину, що світиться здоров’ям.

Кілька правил проведення ранкової зарядки

Перед руханкою необхідно добре провітрити приміщення. Відкрити широко штори і впустити чисте свіже повітря в кімнату.

Не варто вибирати силові вправи для ранкової зарядки, вони повинні бути спрямовані на пробудження і невелику розминку м’язів, зв’язок і всього тіла. Для початку потрібно трохи розігріти тіло, буквально пару хвилин легкої пробіжки на місці. Далі основні вправи протягом п’яти хвилин і в кінці можна приділити пару хвилин вправ на розтягування. Згадайте свої уроки фізкультури і робіть найбільш доступні та прості вправи, які пам’ятаєте. Необхідний правильний настрій. Тому краще з вечора уявити, як ви з ранку включіть свою улюблену музику і почнете зарядку. Тоді після пробудження вам не потрібно буде довго вмовляти себе встати з ліжка раніше і повправлятися.

Не забувайте, що тільки правильні звички допоможуть вашій дитині в житті і дадуть йому гарне здоров’я. Тому перед тим як робити зарядку не забувайте разом випити по склянці чистої води, зробити вправи і добре і правильно поснідати, наприклад, з допомогою каші.

Заняття повинні бути регулярними. Пам’ятайте, вам заважає тільки ваша лінь, а час знайти завжди можна!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео