Ростислав Фук

Тернополянина підозрюють у незаконному перевезенні військовозобов'язаного за кордон

Підозрюваному загрожує до дев’яти років ув’язнення

Тернопільські прокурори оголосили підозру місцевому жителю, який організував незаконне переправлення чоловіка призовного віку через державний кордон України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підприємець організував схему по незаконному переправленню людей через кордон вносивши неправдиві дані до інформаційної системи «Шлях» про військовозобов’язаних водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. Правоохоронці задокументували отримання ним 6500 доларів США за цю послугу від чоловіка, який бажав у такий спосіб перетнути кордон, хоча насправді не займався перевезенням вантажів.

Поліцейські Тернопільщини спільно з працівниками Департаменту військової контррозвідки СБУ затримали чоловіка під час отримання грошей, які вилучили.

Правоохоронці перевіряють причетність тернополянина до інших фактів незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України. До суду скеровано клопотання про взяття підозрюваного під варту. Йому інкримінують частину 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Намагався виїхати з фальшивим свідоцтвом про народження третьої дитини: судитимуть жителя Тернопільщини.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео