Ростислав Фук

Намагався виїхати з фальшивим свідоцтвом про народження третьої дитини: судитимуть жителя Тернопільщини

Порушення задокументували на контрольно-пропускному пункті «Мамалига» на Чернівеччині

кордон

27-річний житель села Біла Чортківського району намагався виїхати за межі України за допомогою фальшивого свідоцтва про народження третьої дитини. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Порушення задокументували слідчі Дністровського районного відділу поліції на контрольно-пропускному пункті «Мамалига». Поліцейські з’ясували, що під час проходження митного контролю чоловік пред’явив співробітникам Державної прикордонної служби підроблене свідоцтво про народження третьої дитини, яке дозволяє безперешкодно покинути територію України у воєнний час.

Правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду. Чоловікові інкримінують частини 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці завершили кримінальне провадження. За це жителю Тернопільщини чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У гідрокостюмі на автокамері: житель Тернопільщини намагався перетнути кордон на Закарпатті

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео