Тернополянка розповіла про те, що варто відвідати в Празі (частина 2)

вацлавська площа

Нещодавно, тернопільська журналістка побувала у столиці Чехії – Празі. Дівчина склала ТОП-10 місць, які варто відвідати у цьому місті.

Вчора, 3 березня, дівчина розповіла про Празький град, Золоту вулицю, собор Святого Віта, Карловий міст та Празькі куранти.

  1. Вишеград

Вишеград – це ще одна давня фортеця у Празі та один із історичних районів міста. Тут, на території споруди, можна побачити унікальний готичний собор Святих Петра і Павла та старовинне кладовище. А вигляд, який відкривається із мур фортеці - просто неймовірний.

вишеград 2
вишеград 2

вишеград
вишеград

вишеград3
вишеград3

  1. Староміська площа

Староміська площа – одна із центральних площ міста, яка поєднує у собі архітектурні ансамблі різних стилів: бароко, ренесансу, рококо та готики. Тут же і знаходять Празькі куранти.

старомыська площа
старомыська площа

старомыська площа 2
старомыська площа 2

староміська площа 3
староміська площа 3

  1. Танцюючий будинок

Це одна із найоригінальніших сучасних споруд Праги. Будівля була зведена лише у 1996 році відомими архітекторами її виступають Владо Милуничем і Френком Гері.

танцюючий будинок
танцюючий будинок

  1. Вулиця Чертовка

Це найвужча вуличка Праги. Її ширина всього лиш 70 сантиметрів. З обох сторін вуличка обладнана світлофорами, аби люди, які хочуть пройтися нею змогли розминутися.

чертовка
чертовка

  1. Вацлавська площа

Ця площа вважається однією із найбільших на планеті. Дану територію в Празі називають центром нового міста, оскільки там розташовані основні офісні центри, кав'ярні, заклади харчування та магазини.

вацлавська площа
вацлавська площа

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео