Оксана Бучко

Тернополяни чекають відкриття спортивних закладів

53390134_401

Відкриття спортивних закладів дасть змогу зміцнити імунітет і протистояти Covid-19, вважає автор петиції №22/096178-еп. Тернополяни можуть підписати її протягом 87 днів і тим самим ініціювати дозвіл на роботу спортклубів та фітнес-клубів.

Спорт і регулярний рух важливі для нашого здоров’я та імунної системи, яка в такі часи має бути особливо напоготові, йдеться у тексті петиції. Адже люди з міцним імунітетом у випадку зараження коронавірусом мають значно вищі шанси на м’яке протікання хвороби Covid-19. Саме про це й ідеться: спорт може допомогти побороти коронавірус. Всесвітня організація охорони здоров’я загалом рекомендує займатися спортом на витривалість 150, а краще 300 хвилин на тиждень. Спорт необхідний для профілактики сердечно-судинних захворювань, діабету, високого тиску або депресії.

Тому звертаємось з необхідністю відновити роботу спортивних закладів якнайшвидше.

Як радять тернопільські тренери, заняття у таких умовах можна проводити в групах із обмеженою кількістю клієнтів, аби дотримуватися дистанції. Також кожен відвідувач може приносити свій карімат, аби посилити безпеку для здоров’я.

До слова, у Тернополі відкрили спортивні майданчики із умовою дотриманням протиепідемічних вимог. А карантинні послаблення дозволять професійні тренування в командних видах спорту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео