Віра Олександрович

Тернополяни добилися - «будку» із ремонту взуття демонтують (відео)

Демонтажу «будки» на території, прилеглій до будинків на вул. Чубинського, 1 і Коновальця, 12, вдалося домогтися тернополянам на сесії міської ради 19 серпня.

Нагадаємо, мешканці сусідніх висоток уже кілька років вимагали, щоб міська рада розірвала угоду про оренду землі, укладену із підприємцем, який поруч із їхніми будинками встановив так звану «малу архітектурну форму» (чит. про це ТУТ прим.). У МАФі він облаштував майстерню із ремонту взуття і навіть планував щось там добудовувати. Проте дозволяв собі набагато більше, створюючи незручності для оточуючих. Відтак на захист людей став депутат від цього округу Назар Зелінка.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pnCZns0S8Tk&feature=youtu.be[/embed]
  • Підприємця зобов’язали до 23 серпня привести свій павільйон у відповідність до дозвільних документів, - додає він. - Ми дали йому шанс. Проте жодних робіт він досі не виконав. Крім того, неодноразово мешканці фіксували у «будці» розпиття алкогольних напоїв. Натомість 14 серпня без будь-яких дозвільних документів і згоди мешканців підприємець на їхній прибудинковій території, тобто на газоні біля свого павільйону, розбив багаття, встановив 8 казанів для приготування польової їжі.

Мешканці, присутні на сесії, емоційно додавали: дим того дня був таким, що дихати у помешканнях було нічим. Люди переконували, що мають надію лише на депутатів.

  • Рішення про демонтаж павільйону приймуть на засіданні виконавчого комітету, - уточнив міський голова Сергій Надал. – А рішення про розірвання договору оренди має прийняти сесія. Отже, підготують проект такого рішення і винесуть на наступну сесію. Я розумію, що ви хочете швидше. Але така процедура.

Про те, що також відбулося на цьому засіданні, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео