Оксана Бучко

Тернополяни можуть перевірити «Ознаки життя» на світлинах (фото)

212829459_10225316400520374_8349097545261160891_n

Виставковий фотографічний проєкт «Ознаки життя» представляє у Тернополі спільнота «Українська вулична фотографія». Переглянути світлини можна у галереї сучасного мистецтва «Na пошті» до 25 липня. Вхід – вільний.

Експозиція включає  окремі фото від 26 учасників спільноти, один з яких - житель Тернополя. Ці фото на стінах галереї - наче вступають в діалог між собою.

- Тернополяни, сходіть, не пожалкуєте. Там кожна фоточка - відібране золотко, - поділилась враженнями відвідувачка виставки Людмила Дрозд.

Спільноту «Українська вулична фотографія» створили у травні 2017 року три фотографи ентузіасти - Тарас Бичко, Володимир Петров й Михайло Палінчак. Наразі вона є найбільшою та найактивнішою фотогрупою в українському Фейсбуці та об’єднує понад 12 000 фотографів, поціновувачів фотографії з України, українців за кордоном та іноземців. Спільнота присвячена вуличній фотографії в Україні та українським вуличним фотографам, які знімають по всьому світу. Метою є створення візуального архіву життя сучасної України та українців, а також об’єднання українських фотографів зі спільною пристрастю до вуличної фотографії, підвищення рівня української вуличної фотографії та покращення обізнаності про цей напрямок у широких верств.

Виставковий проєкт «Ознаки життя» - це другий виставковий проєкт спільноти, який вперше був продемонстрований у Києві на арт-ярмарку Photo Kyiv'18, після чого у 2019 році був представлений в Івано-Франківську в галереї «Асортиментна кімната» та в Лондоні на фестивалі вуличної фотографії London Street Photo Festival. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео