Віра Олександрович

Торгівля і послуги різного штибу – у фаворі на Тернопільщині

Торгівля_бізнес

Бізнесмени на Тернопільщині переважно торгують або надають різні послуги.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– На початку липня цього року в територіальних підрозділах Головного управління ДПС в області перебували на обліку 58 916 основних платників податків-суб’єктів підприємницької діяльності, - уточнюють фахівці. - Більшість із них – представники малого бізнесу, а це – понад 35 тисяч осіб. 

Що цікаво, юридичних осіб налічувалося 23 837. Причому, порівняно із аналогічним періодом торік, кількість охочих займатися бізнесом зросла: підприємців стало на 766 осіб або на 2,2% більше, а юридичних осіб – на 676 або на 2,9%.

– Упродовж червня взяли на облік 597 платників податків, зокрема, 67 юридичних осіб і 530 підприємців, – додають у податковій. – Припинили діяльність за цей час 332 платники податків: 14 юросіб і 318 підприємців.

Серед найпопулярніших видів діяльності, якими займаються представники тернопільського бізнесу: роздрібна торгівля різного штибу, тобто – в неспеціалізованих магазинах, з лотків і на ринках, текстилем, продуктами харчування тощо.

– Загалом 15 522 суб’єкти підприємницької діяльності надали їй перевагу, – розповідають податківці. – Надають послуги у перукарнях і салонах краси 2 358 суб’єктів господарювання. 

До речі, актуальними для тернопільських бізнесменів є й такі види підприємництва, як вантажний автомобільний транспорт, комп’ютерне програмування, діяльність інших громадських організацій. У цих напрямках працюють 2 268, 1 860, 1 854 суб’єкти підприємництва, відповідно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео