Віра Олександрович

Травень на Тернопільщині видався «урожайним» на сплату податків

Яцина_ф

Роботодавці з Тернопільщини вже сплатили майже 1,9 млрд грн єдиного внеску.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- «Плюс» 18,9% до очікуваних надходжень – такий результат сплати єдиного внеску роботодавцями Тернопільщини лише у травні цього року, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Відтак до бюджету додатково надійшло 60,5 млн грн цього платежу. 

На соціальні гарантії у травні роботодавці з нашого краю спрямували 381,2 млн грн платежу, що на 100 млн грн, або 35% більше, ніж торік. 

- Загалом упродовж січня-травня 2021-го від Тернопілля надійшло 1 млрд 889 млн грн єдиного внеску, - уточнює очільник податкової служби краю. - Додатково державна скарбниця отримала 261,7 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 16,1%. Приріст платежу до п’яти місяців 2020-го склав 377,6 млн грн, або «плюс» 25%. 

Нагадаємо, єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюють виплати пенсій, забезпечують соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео