Орест Сарматський

Три пані із дитсадочку на Тернопільщині ходили собі із золотистим стафілококом між дітьми, 12 з яких захворіло

c0bb5du-960 (Copy)

Оновлена інформація щодо спалаху інфекційного захворювання у дитячому садку в Микулинцях.

Як повідомляють у головному управлінні Держспоживслужби в області, станом на 17 травня зареєстровано 12 хворих дітей, які одномоментно захворіли ще 9 травня.  Повторних випадків не було.

Основний діагноз – норовірусна інфекція (лабораторно підтверджено у 9 хворих). Діти лікуються амбулаторно.

За результатами лабораторних досліджень Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у змивах з об’єктів навколишнього середовища, відібраних у дитячому садку «Веселка» виявлені бактерії групи кишкової палички (5 взірців – на харчоблоці) та стафілокок (2 взірці – на харчоблоці та у спальні). Це підтверджує недостатній контроль з боку керівництва закладу, зокрема за організацією харчування дітей.

Серед персоналу у 3 осіб виділений золотистий стафілокок.

Беручи до уваги виявлені порушення санітарного законодавства у ДНЗ, виділення золотистого стафілококу у змивах та серед персоналу, можна констатувати, що був попереджений інший можливий спалах стафілококової інфекції, який міг поширитись на весь заклад.

Розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області ДНЗ «Веселка» закритий. За результатами обстеження закладу -  підготовлений Припис і направлений керівництву закладу до виконання. Окрім цього, особи, у яких виявлений стафілокок, відсторонено від роботи до встановлення діагнозу, призначення їм лікування чи санації, до роботи будуть допущені лише після контрольних результатів лабораторних обстежень.

Микулинецький дитячий ясла-садок «Веселка» може відновити свою роботу після ліквідації спалаху, перевірки виконання Припису Держпродспоживслужби та контрольних лабораторних досліджень на якість проведеної дезинфекції, про що буде винесено відповідне Розпорядження начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області.

Висновки щодо джерела норовірусної інфекції та факторів передачі будуть зроблені після отримання всіх результатів лабораторних досліджень та матеріалів епідрозслідування, яке ще триває.

Вибір читачів за тиждень

Відео