У Байковецькій ОТГ жителів будуть вчити захищати свої права

6cd13755960b3dbd6cc462d686a102f0

Днями, відбулася робоча зустріч сільського голови Анатолія Кулика та старост сіл Байковцької громади з регіональним представником уповноваженого Верховної  Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимиром Воловником.

На ній обговорили питання взаємодії та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, питання роботи зі скаргами мешканців громади. Також було розглянуто процедуру дій у випадку порушення  прав та свобод людини.

Оскільки більшість людей не орієнтуються, куди слід звертатися для вирішення тих чи інших питань, дуже важливо надати їм необхідну інформацію. Звернення від громадян можуть мати різні форми – від письмового звернення, обговорення проблеми в телефонному режимі до безпосередньої зустрічі з компетентною особою. Анатолій Кулик наголосив на тому, що громада повинна і буде відстоювати права людини, але особливо важливо навчитися захищати себе самому.

Також у результаті робочої зустрічі сторони обговорили ситуацію, стосовно дотримання Конституції України та чинного законодавства щодо захисту прав громадян, а також про умови співпраці та налагодження комунікації у цій сфері діяльності представництва омбудсмена і органів місцевого самоврядування, надання консультаційної підтримки, вивчення пропозицій щодо поліпшення стану захисту прав і свобод людини тощо, зазначають на сайті Байковецької ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео