Віра Олександрович

У Білій під Тернополем будуть вирішувати, чи справді потрібен їм парк (фото)

Парк_Біла

Громадські обговорення відбудуться у приміщенні клубу с. Біла за адресою: вул. Крушельницької, 49. Скликають людей о 18:00 завтра, 16 квітня.

Як повідомили на сайті Білецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ), йтиметься про можливість надання в оренду Наталії Патрик земельної ділянки для ведення підприємницької діяльності орієнтованою площею 0,04 га за рахунок загального користування (парк), що на вул. Молодіжній.

Парк_Біла2
Парк_Біла2

Нагадаємо, ця територія прилягає до земельної ділянки для обслуговування торгово-побутового комплексу і домоволодіння на вул. Молодіжній, 2 і перебуває в оренді Світлани Кливець. І така перспектива від самого початку спричинила спротив у селі. Адже чимало жителів села висловилися за збереження парку. Тим паче, він розташований біля церкви. Зрештою, таке сусідство із розважальним комплексом також не є прийнятним, на думку більшості місцевих.

Парк_Біла3
Парк_Біла3

До речі, на громадське обговорення у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», усіх запросив Юрій Качунь. І схоже, дебати там очікуються неабиякі.

Підтримую створення парку, написала, зокрема, Якубович Марія. Якщо вже виділили тих кілька сотих (на мою скромну думку, надто мало як для Білої), то треба тепер зробити з них справжній оазис із дерев, паркових рослин, лавочок і скромних доріжок... Так, щоби було місце для прогулянки, спокою, свіжого повітря... Дерева приваблять птахів, білок… Я саме так бачу парк. Такі парки є в містах, у селах, де є справжні господарі... Якщо вже зараз щось обговорювати на рівні с/ради, то правила догляду і фінансування парку. Призначити особу, яка буде працювати в парку, доглядати його, прибирати... І я впевнена, що Біла може собі дозволити саме так облаштувати той невеликий кусочок землі…

Варто нагадати, що у Білій сьогодні, 15 квітня, відбулася 7-ма сесія Білецької сільської ради. Про те, що там відбувалося, читайте на «Терені» згодом.

Фото із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео